Letselschade na arbeidsongeval?

Letselschade na een arbeidsongeval?

Letselschade na arbeidsongeval, waar heeft u recht op?

In de wet staat dat een werkgever er alles aan moet doen om de veiligheid op de werkvloer te garanderen om zo ongelukken te voorkomen. Dat gaat heel ver: een werkgever moet zelfs rekening houden met fouten die de werknemers op de werkvloer kunnen maken. Hij moet beschermingsmiddelen uitreiken, de nodige instructies geven, maar ook streng toezicht houden of die instructies worden nageleefd. Schiet de werkgever hierin tekort en gebeurt er een ongeluk tijdens het werk, dan kan uw werkgever daarvoor aangesproken worden. Bij een ongeval op het werk of tijdens werktijd kan uw werkgever dus vaak aangesproken worden voor de gevolgen. Het maakt geen verschil of u een tijdelijk of vast arbeidscontract heeft, of werkzaam bent voor een uitzendbureau.

Het kan ook zijn dat u gewond bent geraakt, tijdens uw werk, doordat uw collega een fout maakte. Ook daarvoor is de werkgever aansprakelijk.

Sommige werknemers maken echter geen werk van het hen overkomen ongeval op het werk, omdat zij bang zijn om hun baan te verliezen of bang zijn dat de werkgever moeilijk gaat doen. Wij zijn ons zeer bewust van het feit dat, in de meeste gevallen, het behouden van een goede relatie met uw werkgever het het beste is. Daarom zoeken we in het geval van letselschade na een arbeidsongeval het liefst naar een oplossing die in harmonie met uw werkgever tot stand komt.

De meeste werkgevers hebben een verzekering afgesloten. Die verzekering vergoedt dan de letselschade na een arbeidsongeval van de werknemers. Het kost uw werkgever daarom meestal niets.

Letselschade claimen als ZZP-er

Ook als u werkt als ZZP-er kan uw opdrachtgever verantwoordelijk zijn voor het letsel dat u oploopt bij het uitvoeren van uw werkzaamheden. Dit kan een bijzonder grote impact hebben, met vergaande gevolgen, zowel zakelijk als privé. Wij helpen u de schade na een arbeidsongeval te inventariseren en om een duidelijke schadeclaim vast te stellen.

Onze juridische hulp is kosteloos

Als een ander schuldig is aan het ongeluk tijdens het werk, dan kunnen onze behandelingskosten ook bij de verzekeraar van de werkgever geclaimd worden. Onze hulp is daardoor in de meeste gevallen voor u geheel kosteloos.

Wilt u weten of u recht heeft op een betaling na een arbeidsongeval, bel ons dan voor een vrijblijvend gesprek. Wij vertellen wat er mogelijk is en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Met behulp van ons advies kunt u zelf bepalen of u uw letselschade door een arbeidsongeval wilt laten verhalen op uw werkgever.

Vul ons contactformulier in óf bel ons op telefoonnummer 079-3460071. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag, van 08:30 tot 17:00 uur, bereikbaar. Indien u ons vóór 15:00 uur een bericht stuurt, wordt u dezelfde werkdag nog gebeld. Dit advies is altijd gratis en vrijblijvend. U wordt direct geïnformeerd wat er in uw situatie mogelijk is.

Recht op letselschade vergoeding?

Neem contact op voor kosteloze juridische hulp