Recht op een schadeclaim bij letselschade?

Recht op een schadeclaim bij letselschade?

Kosteloos juridisch advies voor uw letselschade claim

Stelt u zich eens voor …

Op een mooie zaterdagochtend gaat u de deur uit, stapt op uw fiets en u bent op weg naar uw favoriete sportclub. Daar zal er een belangrijke wedstrijd gespeeld worden en u verheugt zich al op de winst. Terwijl u uw weg vervolgt, rijdt er plotseling een auto vanuit een parkeerhaven achteruit tegen u aan en u komt hard te vallen. U voelt direct al een hevige pijn in uw been en rug. Door de schrik beseft u nog niet helemaal wat er is gebeurd. De politie en ziekenwagen worden door omstanders gebeld en kort daarna wordt u naar het ziekenhuis vervoerd. …

Dit is een voorbeeld van de verhalen, die wij vaak horen. Pas nadat u tot rust bent gekomen, spoken meteen allerlei vragen door uw hoofd. Hoe moet het met mijn werk? Wie gaat mijn kinderen naar school brengen? Wat is er met mijn fiets gebeurd? Heb ik recht op een schadevergoeding? Allemaal vragen, die komen kijken bij een letselschade. Als een ander schuldig is voor de aanrijding, dan is de kans groot dat u recht heeft op een schadebetaling.

Letselschade en schadevergoeding

Bij een letselschade is er dus sprake van een lichamelijke verwonding, klachten of psychische schade, denk bijvoorbeeld aan angst of concentratieproblemen, door een ongeluk. Veel voorkomende gevallen van letselschade waarbij u recht kunt hebben op een schadevergoeding zijn :

  • Een verkeersongeval met bijvoorbeeld botbreuken, kneuzingen of een whiplash als gevolg
  • Een ongeluk op het werk
  • Letsel door toedoen van een dier (bijv. een hondenbeet).
  • Een val in een winkel doordat er iets op de vloer ligt.

Verjaring van letselschade en schadevergoeding

Mijn ongeluk is een tijd geleden gebeurd. Kan ik nu nog een claim voor schadevergoeding indienen? In de meeste gevallen moet de veroorzaker binnen vijf jaren nadat het ongeval is gebeurd, aangeschreven worden. Als dat nog mogelijk is, kunnen wij u bij uw claim helpen om een schadevergoeding toegewezen te krijgen.

Onze juridische hulp bij letselschade claims is kosteloos

Als een ander schuldig is aan het ongeval, dan kunnen onze behandelingskosten ook bij de verzekeraar van de veroorzaker geclaimd worden. Onze hulp is daardoor in de meeste gevallen voor u geheel kosteloos.

Letselschade, schadevergoeding en de rechter

Als wij na onderhandeling met de tegenpartij over een schadevergoeding geen rechtvaardig resultaat voor u kunnen behalen, dan kunnen wij u, als u dat wenst, voor het opstarten van een rechtszaak in contact brengen met één van onze huisadvocaten, die onder eigen voorwaarden de zaak zou kunnen voorzetten.

letselschade claim en schadevergoeding bij ongeval in het buitenland

Als een Nederlander bij een ongeluk in het buitenland betrokken is geweest, dan is vaak de wetgeving van het land waar het ongeluk is gebeurd van toepassing op de schaderegeling. Dit kan de afwikkeling van de schade ingewikkeld maken. Wij werken bij deze schades nauw samen met een ander kantoor, dat zich in deze schades heeft gespecialiseerd.

Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding, bel ons dan voor een vrijblijvend advies. Wij vertellen wat er mogelijk is en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Met behulp van ons advies kunt u zelf bepalen of u uw letselschade wilt laten verhalen op de schuldige partij

Vul ons contactformulier in óf bel ons op telefoonnummer 079-3460071. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag, van 08:30 tot 17:00 uur, bereikbaar. Indien u ons vóór 15:00 uur een bericht stuurt, wordt u dezelfde werkdag nog gebeld. Dit advies is altijd kosteloos en vrijblijvend. U wordt direct geïnformeerd wat er in uw situatie mogelijk is.

Recht op letselschade vergoeding?

Neem contact op voor kosteloze juridische hulp