Letselschade door whiplash?

Letselschade door whiplash?

Letselschade claim bij whiplash: onze expertise

Een veel voorkomend letsel bij een verkeersongeval heet ”whiplash”. Door de heftige en plotselinge slingerbeweging van het hoofd en de nek ten opzichte van de romp krijgen de gewrichten, spieren, nekwervels, -banden en rugwervels het hard te verduren. Hierdoor kunnen klachten ontstaan, zoals bijvoorbeeld nek-, schouder-, rug- en hoofdpijn, weinig energie, duizeligheid, misselijkheid en moeheid. Vaak denkt men dat dit letsel alleen ontstaat bij een achterop-aanrijding, maar dat is niet juist. Ook bij andersoortige ongevallen, zoals bij een zij-aanrijding, kan dit letsel voorkomen.

Herstelproces

Het genezingsproces verloopt van mens tot mens anders. De één is van de klachten binnen enkele maanden verlost, de ander blijft er nog jaren last van houden en raakt hierdoor zelfs tijdelijk of blijvend arbeidsongeschikt. Jaarlijks worden vele duizenden mensen slachtoffer van letsel door een whiplash. Belangrijk is dat u direct ná het ongeluk, binnen 24 uur, en gedurende het genezingsproces regelmatig medische behandelingen ondergaat.

Discussies met verzekeraars bij whiplash letselschade claims

Los van de vaak ernstige klachten is het “lastige” van een whiplash dat er “aan de buitenkant van de mens” niets te zien is. Whiplash letselschade claims leiden in de praktijk daardoor tot veel discussies met verzekeraars. Het bewijzen van een whiplash is moeilijk, maar toch zijn er vaak juridische mogelijkheden om uw letselschade door een whiplash te verhalen.

Letselschade door whiplash bewijzen

Artsen geven vaak aan dat zij de klachten niet door het ongeluk kunnen verklaren. Dat doet er niet aan af dat de rechter klachten toch kan toerekenen aan een ongeval. Rechters hebben namelijk bepaald dat de klachten “aanwezig, reëel, niet ingebeeld, niet voorgewend en niet overdreven moeten zijn”. Verder is bepaald dat aan het bewijs van het bestaan van de whiplash klachten geen al te hoge eisen kunnen worden gesteld. Als het algemeen bekend is dat een whiplash vaak ontstaat bij een bepaald soort ongeval, bijvoorbeeld bij een achterop-aanrijding, en er vóór het ongeval geen klachten waren én er is geen andere verklaring voor de klachten, dan worden de klachten gezien als door het ongeluk veroorzaakt. Soms is in verband met dit laatste informatie over de gezondheidstoestand vóór het ongeluk nodig. De achterliggende reden is om na te gaan of er ook zonder ongeluk op enig moment klachten zouden zijn ontstaan vergelijkbaar met de whiplashklachten.

Als bewijs geldt ook verklaringen van personen in de omgeving van het slachtoffer, familie, kennissen, vrienden, collega’s enz., waarin staat dat de klachten vóór het ongeluk niet bestonden en sinds het ongeval zijn begonnen.

Schadevergoeding bij letsel door een whiplash

Mooyman & Partners heeft ruime ervaring met het verhalen van een schadevergoeding bij een whiplash. Juist bij een letselschade met een whiplash, is het van belang om u te laten bijstaan door een ervaren, deskundige partij. Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding, bel ons dan voor een vrijblijvend advies? Wij vertellen wat er mogelijk is en hoe wij u daarbij van dienst kunnen zijn. Met behulp van ons advies kunt u zelf bepalen of u uw letselschade door een whiplash wilt laten verhalen op de verzekeraar.

Onze juridische hulp is kosteloos

Als een ander schuldig is aan het ongeval, dan kunnen onze behandelingskosten ook bij de verzekeraar van de veroorzaker geclaimd worden. Onze hulp is daardoor vaak voor u geheel kosteloos.

Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding, bel ons dan voor een vrijblijvend advies. Wij vertellen wat er mogelijk is en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Met behulp van ons advies kunt u zelf bepalen of u uw letselschade door een whiplash wilt laten verhalen op de veroorzaker.

Vul ons contactformulier in óf bel ons op telefoonnummer 079-3460071. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag, van 08:30 tot 17:00 uur, bereikbaar. Indien u ons vóór 15:00 uur een bericht stuurt, wordt u dezelfde werkdag nog gebeld. Dit advies is altijd kosteloos en zonder verplichtingen. U wordt direct geïnformeerd wat er in uw situatie mogelijk is.

Recht op letselschade vergoeding?

Neem contact op voor kosteloze juridische hulp